BTM, Girişimci Sayısını Artırıyor ve Unicorn Hedefliyor

BTM, Girişimci Sayısını Artırıyor ve Unicorn Çıkarmayı Hedefliyor

Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM) Genel Müdürü Önder Kul, girişimci sayısını artırdıklarını belirterek, “En yakın vadede unicorn çıkarmayı hedefliyoruz.” dedi.

Kul, BTM’nin girişimcilere verdiği eğitimleri anlatarak, “Bizim belki de en güçlü kaslarımızdan bir tanesi komite eşleştirme faaliyetlerimiz. ITO’daki 81 meslek komitesiyle birebir eşleştirmeler yapıyoruz. Bu şekilde hem yatırımcı sunumları gibi oluyor hem kendi ürünlerinin sektörün duayenleri tarafından geri bildirim alınmasını sağlıyorlar.” ifadelerini kullandı.

Yılda iki kez Sahne XL etkinliği düzenlediklerini belirten Kul, şunları kaydetti:

“İlk etkinliğimizi haziranın sonunda planlıyoruz. Uluslararası bağlantılarımızı buraya davet edeceğiz, buraya yatırımcı çekeceğiz. Sahne XL aslında girişimcilerimizin bir nevi mezuniyeti. Yatırım almaya hazır olanlar sahneye çıkıyorlar. Yurt dışından da buraya yatırımcı getireceğiz. Yıl sonuna kadar da yatırımcı zirvesi yapmayı planlıyoruz.”

“Senegal Dakar’daki bir startup merkeziyle işbirliği içerisinde olacağız”

Nitelikli girişimci sayısını artırmak istediklerini kaydeden Kul, şu ifadeleri kullandı:

“BTM çatısı altında 514 girişimcimiz var. Kadın girişimci oranımız yüzde 24,71’e ulaşarak Türkiye ortalamasının oldukça üzerinde. Girişimlerimiz bu zamana kadar 257 milyon dolar değerleme üzerinden 28 milyon dolardan fazla satış yaptı. Halen destek alan girişimlerimiz arasında en genç girişimcimiz 15 yaşında iken en tecrübelisi 66 yaşında.”

“Kadın girişimcilerin potansiyellerini muhakkak ekosisteme kazandırmalıyız”

Toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kul, kadın girişimcilere yönelik soruyu şöyle cevapladı:

“Türkiye’de kadın girişimci oranları yüzde 14-15 civarında. Bizde her zaman bu oranın üzerinde oluyor. Doğum oranı düşüyor, genç nüfus diyoruz sürekli ama genç nüfus azalıyor. Bu nedenle bizim kadın girişimcilerin potansiyellerini muhakkak ekosisteme kazandırmalıyız.”

Kul, Anadolu’ya yönelik hedeflere ilişkin ise “Anadolu için şu anda yatırımcı programımız var. İlk etapta Anadolu’daki sermayeye odaklandık. Yavaş yavaş, adım adım gitmek istiyoruz. Anadolu’daki girişimcilerimize de kapımız sürekli açık.” yanıtını verdi.

BTM’deki girişimlerde yapay zeka ve sağlık teknolojilerinin öne çıktığını aktaran Kul, “İlk çeyrekte girişimci sayısını yüzde 30-40 artırdık, bu sayıyı muhafaza etmeyi planlıyoruz. En yakın vadede unicorn çıkarmayı hedefliyoruz, 2025’te neden olmasın?” ifadelerini kullandı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Aylin Rana Aydin Kuş – Ekonomi

Related Posts

Adobe Firefly uygulaması iOS ve Android için çıktı

Adobe’nin yapay zeka temelli uygulaması hem iOS hem de Android platformunda kullanıcıların beğenisine sunuldu.

“Kum bataryası” enerjide çağ mı açacak?

Yenilenebilir enerjide çığır açacak bir gelişme Finlandiya’dan geldi. Ülkenin küçük kasabalarından Pornainen’de, dünyanın en büyük kum temelli ısı bataryası devreye alındı. Elektrik yerine ısı depolayan bu sistemin yakıtı ise oldukça ilginç: kum ve ezilmiş sabuntaşı.

Bu bulmacayı 115 milyondan fazla kişi gördü! Peki çözümü ne?

Bir Matematik sorusu kısa sürede Facebook platformundaki en çok görüntülenen gönderilerden biri haline geldi. Peki siz cevabı biliyor musunuz?

Zeynep Erva Alsu Elazığ’ın gururu oldu

Elazığ’da sporcu Zeynep Erva Alsu, Türkiye Eskrim Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Şampiyonası’nda Türkiye 3’üncüsü oldu.

Türkiye Para Atletizm Grand Prix’sinde 9 madalya kazandı

Dünya Para Atletizm Grand Prix’sinin altıncı etabında milli takım, 7’si altın, 2’si gümüş 9 madalya kazandı. Millilerden Ali Enes Kaya, T12 100 metre, 200 metre ve 400 metre kategorilerinde üç altın, Serap Demirkapu, F12 gülle atmada ve cirit atmada altın madalya elde etti.

Xbox’a Steam desteği gelebilir mi?

Microsoft’un Xbox oyun konsolunu daha fazla oyuncu ile buluşturma çabalarına bir yenisi daha ekleniyor. Söylenene göre Xbox’a Steam desteği gelebilir.