KKTC’de TEKNOFEST heyecanı devam ediyor! Selçuk Bayraktar: Savunma sanayisinde yurt dışı bağımlılığını yüzde 20’lere düştü

TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Selçuk Bayraktar ve Sümeyye Erdoğan Bayraktar TEKNOFEST KKTC’de

TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Selçuk Bayraktar, eşi Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM) Mütevelli Heyet Başkanı Sümeyye Erdoğan Bayraktar ile TEKNOFEST KKTC’de bulunan stantları gezdi. Alanı inceleyen Bayraktar, DHA’ya TEKNOFEST KKTC’yi ve Türkiye’nin savunma sanayii alanındaki başarısını değerlendirdi. Sümeyye Erdoğan Bayraktar ise kadın istihdamındaki gelişmeleri ve KADEM standında yer alan ‘İnovasyonda Kadın’ projesini anlattı.

BAYRAKTAR: TEKNOFEST BÜYÜK BİR COŞKUYLA BAŞLADI

TEKNOFEST’in büyük bir coşkuyla kapılarını açtığını belirten Bayraktar, “İkinci gün de benzer şekilde devam ediyor. Sabahın erken saatleri trafik açısından çok daha olumlu bir festival deneyimi yaşatacağını değerlendiriyorum. Tüm dost ve kardeş coğrafyaları, tüm milletimizi TEKNOFEST’e bekliyoruz. Sabahın erken saatleri çok daha uygun” diye konuştu.

‘TEKNOLOJİ GELİŞTİRMEK ULUSLAR İÇİN BİR VAROLUŞ MESELESİ’

Uluslar için teknoloji bilmenin okuma yazma bilmek gibi olduğunu aktaran Bayraktar, “TEKNOFEST volkanik bir patlama gibi milletimizle birlikte bir kimyasal reaksiyon oluşturdu. Dünyanın en iyisini geliştirebilirsin, sen de başarabilirsin duygusunu aşılamak maksadıyla yapılıyor. Kendileriyle gurur duymaları için kendi eserleri ile bu maksatla yapılıyor” dedi.

‘ÖNÜMÜZDE İSTANBUL VAR’

Bir sonraki TEKNOFEST’in İstanbul’da yapılacağını söyleyen Bayraktar, “Muhteşem bir coşkuyla devam ediyor. Önümüzde İstanbul var. Ondan sonraki yılı henüz düşünmedik ama Anadolu geliyor. Bakalım neresi olacak?” ifadelerini kullandı.

‘DÜNYAYA DAMGA VURACAK ESERLER ÇIKSIN DİYE BU FESTİVALİ YAPIYORUZ’

Türkiye’nin savunma sanayii alanında gerçekleştirdiği gelişmelere değinen Bayraktar, “TEKNOFEST bunun için yapılıyor. Teknolojinin tüm diğer ve sivil alanlarını da saracak şekilde gelişmesini hedefliyoruz. Dönüşmesini hedefliyoruz. TEKNOFEST bunun için yapılıyor. Savunma sanayii de çok büyük bir dönüşümü tamamladı ama teknolojinin tüm diğer isimli alanları var. Bunlar üzerine dünyaya damgasını vuracak eserler çıksın diye biz bu festivali düzenliyoruz” şeklinde konuştu.

SÜMEYYE ERDOĞAN BAYRAKTAR: 5-10 YIL İÇİNDE ÇOK FARKLI BİR MANZARA GÖRECEĞİZ

Sümeyye Erdoğan Bayraktar, geleneksel olarak mühendislik alanlarının daha çok erkeklerin tercih ettiği alanlar olduğuna dikkat çekerek, kadınların da bu alanda başarılı olabileceğini belirtti. “Bugüne göre 5-10 yıl içinde çok farklı bir manzara göreceğiz” dedi.

‘KADINLARIN ÜRETTİĞİ ÜRÜNLERİ TANITIYORUZ’

Sümeyye Erdoğan Bayraktar, KADEM olarak kadınları inovasyonda desteklediklerini ve ürettikleri ürünleri tanıttıklarını dile getirdi. “Kadınların neler yapabileceğini göstererek ilham oluşturmaya çalışıyoruz” dedi.

Related Posts

Gram altın ne kadar oldu? Ne zaman alınmalı?

Altın alım satımı yapacaklar ve yatırımcıların yakından takip ettiği altın fiyatlarında hareketlilik sürüyor. Tarihi rekorları kırdıktan sonra geçen iki haftayı düşüşle geçiren altın, bu hafta toparlanmaya giderek 4 binin üzerinde seyretti. Altın bu …

Cumhurbaşkanı Erdoğan yine ‘sabır’ istedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen MÜSİAD 28. Olağan Genel Kurulunda konuştu. Erdoğan, enflasyondaki düşüle dikkat çekerek sabır istedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan MÜSİAD’da konuşuyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen MÜSİAD 28. Olağan Genel Kurulunda konuşuyor.

Akdeniz’den mobilya ve orman ürünü ihracatı

Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliğince (AKAMİB) nisanda 72 milyon 873 bin dolarlık dış satım gerçekleştirildi.

Bakan Kacır: 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini sağlayacağız

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Attığımız çok boyutlu adımlarla 2030 yılına dek elektrikli ve şarj edilebilir hibrit araçların ülkemizdeki pazar payını yüzde 35’in üzerine, bu araçlarda yerlilik oranımızı yüzde 75’e ve üretim kapasitemizi 1 milyona çıkaracağız. Batarya modül ve alt komponent yatırımlarıyla, ülkemizi bölgesel batarya üretim merkezlerinden biri haline getireceğiz. 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini de inşallah sağlayacağız” dedi.

Kiracılar ve ev sahipleri dikkat: Emlakçılara da yetki verildi

e-Devlet üzerinden kira sözleşmesi yapabilme yetkisi emlak danışmanlarına da verildi.