Kuyumcukla yeni dönem: İbraz etmek zorunlu olacak!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kıymetli maden satışlarını kapsayan yeni bir genelge yayımlayarak sektörde önemli bir değişikliğe imza attı. Sektördeki değişikliklere yön veren “Çekili Kıymetli Madenlere İlişkin Genelge” ile kuyumcuları ilgilendiren yeni kurallar hayata geçiriliyor.

Yeni Uygulamalar

Yayımlanan genelgeye göre, çekili kıymetli maden satışı yapan gerçek kişi kuyum işletmeleri, artık “Kuyum Ticareti Yetki Belgesi” ibraz etmekle yükümlü olacak. Ayrıca, belgenin numarası faturaya işlenecek. Bu adımın amacı, kayıt dışı işlemlerin önlenmesi ve ticari faaliyetlerin şeffaflığının artırılması.

Satış işlemleri sırasında, kıymetli maden üretimi ya da ticaretiyle uğraşan kişilerin ana faaliyet kodunu içeren barkodlu vergi levhası da ibraz edilecek. Bu uygulama, sektörde güvenilir ticaretin ve belgeye dayalı işlemlerin yaygınlaştırılması açısından büyük önem taşıyor.

Yeni düzenlemeyle birlikte kuyumculuk sektöründe faaliyet gösteren gerçek kişilerin belge ve kayıt süreçlerine daha fazla önem vermeleri gerekecek. Gelişmeler sektörde yakından takip edilmeli.

Related Posts

Gram altın ne kadar oldu? Ne zaman alınmalı?

Altın alım satımı yapacaklar ve yatırımcıların yakından takip ettiği altın fiyatlarında hareketlilik sürüyor. Tarihi rekorları kırdıktan sonra geçen iki haftayı düşüşle geçiren altın, bu hafta toparlanmaya giderek 4 binin üzerinde seyretti. Altın bu …

Cumhurbaşkanı Erdoğan yine ‘sabır’ istedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen MÜSİAD 28. Olağan Genel Kurulunda konuştu. Erdoğan, enflasyondaki düşüle dikkat çekerek sabır istedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan MÜSİAD’da konuşuyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen MÜSİAD 28. Olağan Genel Kurulunda konuşuyor.

Akdeniz’den mobilya ve orman ürünü ihracatı

Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliğince (AKAMİB) nisanda 72 milyon 873 bin dolarlık dış satım gerçekleştirildi.

Bakan Kacır: 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini sağlayacağız

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Attığımız çok boyutlu adımlarla 2030 yılına dek elektrikli ve şarj edilebilir hibrit araçların ülkemizdeki pazar payını yüzde 35’in üzerine, bu araçlarda yerlilik oranımızı yüzde 75’e ve üretim kapasitemizi 1 milyona çıkaracağız. Batarya modül ve alt komponent yatırımlarıyla, ülkemizi bölgesel batarya üretim merkezlerinden biri haline getireceğiz. 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini de inşallah sağlayacağız” dedi.

Kiracılar ve ev sahipleri dikkat: Emlakçılara da yetki verildi

e-Devlet üzerinden kira sözleşmesi yapabilme yetkisi emlak danışmanlarına da verildi.