Merkel’in, “Göç politikası“ resmen bitti

Almanya, Kaçak Göçmen ve İlticacı Politikalarını Değiştiriyor

Almanya’da yeni hükümetin ilk adımı, eski Başbakan Merkel’in “kaçak göçmen ve ilticacıların kabulü” talimatını iptal etmek oldu. Bu kapsamda yaklaşık 300 bin Türk kaçağın yüzde 90’ı ve AB’ye gitmek amacıyla Türkiye üzerinden yola çıkanların çoğu zorla geri gönderilecek. Almanya’ya girip iltica talepleri reddedilenler ise uçaklarla toplu olarak iade edilecek ve kişi başı 1000 Euro yol parası verilecek, ailelerde bu rakam 2500 Euro’yu bulacak.

3524 Gün Sonra Tersine Karar

Federal İçişleri Bakanı Alexander Dobrindt, dönemin Başbakanı Merkel’in 13 Eylül 2015 tarihinde verdiği talimatın geri çekildiğini bildiren bir yazıyı Federal Polis Müdürlüğü’ne iletti. Böylece, Merkel’in talimatından 3524 gün sonra “kaçakların sınırlarda durdurulması ve ülkeye alınmaması” kararı resmileşti. Ülkenin tüm kara sınırlarında sığınmacılar durdurulacak ve sınırdaş ülkede bırakılacak. Almanya artık yeni göçmen almayacak ve sadece siyasi ya da inançları nedeniyle takibat altında olduğunu kanıtlayanların iltica talepleri değerlendirilecek.

Sınır Polisine Takviye

Bakan Dobrindt, federal polisin sınır kontrollerini sıklaştırması ve yasa dışı girişleri engellemesi talimatını verdi. 11 bin sınır görevlisine 2-3 bin ek takviye yapılacak ve hava ile deniz sınırları ayrıca korunacak. Almanya, Fransa ile de anlaşma sağlayarak kaçakların kademeli olarak AB’nin dış sınırlarına geri gönderileceğini ya da balkan ülkelerinde sıkışıp kalacaklarını açıkladı. Bu politikaların uygulanmasıyla birlikte binlerce kaçağın Türkiye’ye geri dönmesi bekleniyor.

Almanya, artık kaçak göçmen ya da ilticacı kabul etmeyecek. Eylül 2024’ten bu yana yürütülen sert uygulamalar daha da sıkılaşacak ve kaçak girişler engellenecek. Bu kapsamda 33 bin 406 kaçak girişi engellenmiş, 835 kaçakçı gözaltına alınmış ve 600 aşırı grup üyesi tespit edilmiştir. Ülkeye giriş yasağı konulan kişi sayısı ise 1247’ye ulaşmıştır.

Related Posts

Şili’de uçak kazası: 6 kişi yaşamını yitirdi

Şili’nin Curacavi kentinde meydana gelen uçak kazasında altı kişi hayatını kaybetti. Metropolitan Bölgesi Başkanlık Delegesi Gonzalo Duran, dağlık bir alana düşen ambulans uçağının enkazına ulaşıldığını bildirdi.

DSÖ: Dünya nüfusunun yarısı risk altında

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), yaptığı son açıklamada gittikçe artan ve yayılan tehlikeye dikkat çekip dünya nüfusunun yarısının risk altında olduğuna vurgu yaptı.

ABD’li Senatör Bernie Sanders: Gazze’de yaşananlar insan yapımı bir kabus

Gazze’de yaşananların “insan yapımı bir kabus” olduğunu belirten ABD’li Senatör Bernie Sanders, ABD Başkanı Donald Trump’ın daha önce dile getirdiği “Gazze’yi, Orta Doğu’nun Rivierası’na dönüştürme” isteğine ilişkin “Gazze’nin milyarderlerin Riviera’nın tadını çıkarması için değil, Filistin halkı için yeniden inşa edilmesi” gerektiği yorumunu yaptı.

Muhalefet Google yetkililerine “Zorba ve tekelsiniz; algoritma değişikliği gazetecileri yok etti!” dedi, Google cevap verdi: Türkiye’ye özel değil

Google, “Trafik çöküşü Türkiye’ye özel bir durum söz konusu değil” dedi

TBMM’de AYM tartışması “23 yıldır kanun yapmayı, devlet yönetmeyi öğrenemediniz”

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda, Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’ye (KHK) ilişkin düzenlemeleri içeren “200 Sıra Sayılı Kanun Teklifi”nin ikinci bölümü üzerindeki görüşmeler devam ediyor. Muhalefet, düzenlemelerin Anayasa’ya aykırı olduğunu ve hukukun sistemli biçimde ihlal edildiğini savundu.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas Moskova’da

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Büyük Vatanseverlik Savaşı Zaferi’nin yıl dönümü dolayısıyla düzenlenecek programa katılmak üzere Rusya’nın başkenti Moskova’ya geldi.