Sudan macerasına 276 milyon gitti

Türkiye’nin Tarım Projeleri: Sudan’da Mali Fiyasko!

Türkiye’de tarım sektöründe yaşanan sıkıntılar her geçen gün artıyor. Yüksek maliyetler ve yetersiz destekler, çiftçileri zor durumda bırakıyor. Ürünlerini çöpe dökmek zorunda kalan çiftçiler, gıda enflasyonuyla boğuşan vatandaşları endişelendiriyor. AKP, çözüm olarak Sudan’da tarım projesi başlattı ancak sonuç hüsran oldu. AKP’li eski Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli’nin girişiminde toplam 276 milyon lira harcanarak kiralanan arazilere 2023 yılında üretim yapılmadan proje iptal edildi.

‘Van’da Petrol Keşfedeceğiz’

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Sudan’da kiralanan arazileri Meclis gündemine taşıdı ve projenin Gabar’daki petrol gibi sonuçsuz kaldığını belirtti. Tahtasız, Türk çiftçilerin zor durumda bırakıldığını ve Sudan’da tarım projesinin başlamadan bitirildiğini vurguladı. AKP Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu ise Sudan projesine cevap yerine Gabar petrolü hakkında konuşarak, Van Muradiye’de petrol arama çalışmalarına başlandığını belirtti.

AKP’li bakan Bekir Pakdemirli, projenin başarısızlığının ardından “Türk hükümeti olarak örnek çiftlik ve üretim faaliyetleri gerçekleştireceğiz” açıklamasını yapmıştı.

‘Vizyon Meselesi’ Denilmişti

AKP’nin Sudan’da hayata geçirdiği tarım projesi için kurulan Türk Sudan Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Anonim Şirketi, 2023 yılında tasfiye edildi. Muhalefetin eleştirilerine rağmen, dönemin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, projenin vizyon meselesi olduğunu savunmuştu.

Related Posts

Cumhurbaşkanı Erdoğan MÜSİAD’da konuşuyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen MÜSİAD 28. Olağan Genel Kurulunda konuşuyor.

Akdeniz’den mobilya ve orman ürünü ihracatı

Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliğince (AKAMİB) nisanda 72 milyon 873 bin dolarlık dış satım gerçekleştirildi.

Bakan Kacır: 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini sağlayacağız

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Attığımız çok boyutlu adımlarla 2030 yılına dek elektrikli ve şarj edilebilir hibrit araçların ülkemizdeki pazar payını yüzde 35’in üzerine, bu araçlarda yerlilik oranımızı yüzde 75’e ve üretim kapasitemizi 1 milyona çıkaracağız. Batarya modül ve alt komponent yatırımlarıyla, ülkemizi bölgesel batarya üretim merkezlerinden biri haline getireceğiz. 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini de inşallah sağlayacağız” dedi.

Kiracılar ve ev sahipleri dikkat: Emlakçılara da yetki verildi

e-Devlet üzerinden kira sözleşmesi yapabilme yetkisi emlak danışmanlarına da verildi.

2024 yılında 1,5 milyon Türk vatandaşı komşuyu seyahat etti

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, “2024 yılında 710 bin Yunan vatandaşı Türkiye’yi ziyaret etti. Buna karşılık yaklaşık 1,5 milyon Türk vatandaşı Yunanistan’a seyahat etti.” dedi. İTO’da düzenlenen Türk-Yunan İş Forumu’nda konuşan …

Seçim sonucu şaşırtmadı: MÜSİAD’a yeni AKP’li başkan!

MÜSİAD 28. Olağan Genel Kurulu, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlendi. Etkinlikte, yeni yönetim kurulu üyeleri belirlendi ve eski AKP Düzce Milletvekili aday adayı Burhan Özdemir, MÜSİAD Genel Başkanlığı’na seçildi.